Mercure Hotel Zwolle
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Zwolle

Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle
Nederland
T: +31 38 421 603-1
frontoffice@mercurezwolle.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplaner

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen

Points of Interest

Ontdek Zwolle

Points of Interest

Ontdek Zwolle

Points of Interest


WINKELEN IN ZWOLLE

Zwolle is de grootste en meest veelzijdige shopstad van Overijssel.

WINKELGEBIED

Het uitgebreide winkelgebied concentreert zich voornamelijk in de straten rond de Diezerstraat. De straten als Luttekestraat, Sassenstraat, Melkmarkt en Oude Vismarkt herbergen leuke boetiekjes en exclusieve winkels.

MARKTEN

Op vrijdagmorgen en zaterdag is de algemene markt in de binnenstad van Zwolle. Er zijn tal van uiteenlopende kramen met op vrijdagmorgen een extra plein gevuld met prachtige stoffenkramen.

Voerman Museum Hattem

In dit museum kom je op een bijzondere manier veel te weten over de geschiedenis van Hattem. Deze geschiedenis is nauw verweven met de rivier de IJssel en de uiterwaarden. Er zijn verschillende exposities die Hattem van meerdere kanten laten zien. Zo is er een expositie over de burcht “De Dikke Tinne” uit de 14e eeuw. Het Voerman Museum beschikt over een unieke verzameling schilderijen van onder andere Voerman, Bosboom en Eversen. Deze grote schilders van het IJssellandschap en de natuur nemen je mee terug in de tijd

Wanders In De Broeren

SENSATIE VOOR OOG, OOR EN SMAAK: Waanders In de Broeren is veel meer dan een boekwinkel; een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in de brasserie of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling. Waanders in de Broeren wil de bezoekers blijvend verrassen, niet alleen met een steeds wisselende boekencollectie, maar ook met een continu veranderend assortiment cadeauartikelen. U vindt bij Waanders luxe schrijfwaren, muziek en films, kook-, kinder-, reis- en tuinaccessoires. Als u Zwolle bezoekt hoort een bezoek aan Waanders in de Broeren er zeker bij.

Giethoorn

Het dorp Giethoorn of ook wel genoemd het “Hollands Venetië” is zeker de moeite waard om te bezoeken. Giethoorn telt 2620 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Giethoorn is langgerekt en bestaat uit drie buurten die steeds versprongen van elkaar liggen. In het noorden is dat het Noordeinde, dan volgt de Middenbuurt en ten slotte het Zuideinde. De Dorpsgracht is de centrale as van Giethoorn en eindigt in het zuiden in het Zuideindiger Wijde. De boerderijen en huizen zijn gescheiden door kavelsloten waarover vlonders liggen die de huispercelen verbinden. De bultrugboerderij is kenmerkend voor Giethoorn. De boerderij lijkt een bult te hebben doordat de schuur hoger is dan het woonhuis.

“PARADIJSELIJKE ZINTUIGENTUIN” IN ZWARTSLUIS

In Zwartsluis ligt een klein paradijsje. “Maak even een kleine wandeling en ontdek in de Zintuigentuin een variatie aan planten, vaak in samenspel met allerlei materialen als hout, takken, glas en aardewerk”, vertelt Albert Greveling.De Zintuigentuin is een tuin waar geen toegangsgeld voor wordt gevraagd. Zolang het licht is, hebben liefhebbers vrij toegang.

Hier kan iedereen genieten van geuren en kleuren, van vogels en insecten. “Op dit moment is er een onnoembaar kleurenspel met groene tinten, net voor de zomer echt los gaat barsten”, geniet Albert Greveling. Jong en oud kunnen in deze tuin steeds weer iets nieuws ontdekken.

Wie kent bijvoorbeeld de pindakaasboom? Of ontdek de vijf meter hoge contrabas en wat daarin groeit en hoe ziet schaafstro er eigenlijk uit en waar werd dat eigenlijk voor gebruikt?

ANTON PIECK MUSEUM
IN HATTEM

In het Anton Pieck Museum in Hattem vindt u de originele werkhoek van kunstenaar Anton Pieck. Ga terug in de tijd en verdiept u zich in de wereld van Pieck. Bekijk tal van tekeningen, schilderijen, illustraties en andere bekende kunstwerken.

Ook de originele etspers die door Anton Pieck werd gebruikt, behoort tot de collectie. Deze wordt nog steeds ingezet tijdens de workshops etsen. Meldt u aan via de website van het Anton Pieck Museum.

DE PEPERBUS


De Peperbus of Onze Lieve Vrouwetoren is eigendom van de Gemeente Zwolle. Deze 75 meter hoge toren bezit een beiaard met 51 klokken. De toren is te beklimmen tijdens openings tijden van de basiliek. 236 treden leiden u naar boven. De Peperbus geeft toegang tot de kerk en is klokkentoren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. De Peperbus geeft een weids uitzicht over de stad en omgeving. Bij helder weer zijn de silhouetten van Kampen en Hasselt te zien. Met informatieborden op de balustrade worden de belangrijke gebouwen in en buiten Zwolle aangeduid. De toren kan beklommen worden met maximaal 20 personen tegelijk. Deze toren is het waard om te beklimmen.

HET ENGELSE WERK


Het Engelse Werk is een park dat rond 1828 werd aangelegd bij de Nederlandse stad Zwolle. Op voormalige vestingwerken werd een ontwerp in romantische Engelse landschapsstijl van waarschijnlijk Hendrik van Lunteren gerealiseerd. Het wandelpark ligt ten zuidwesten van de stad in de buurtschap Spoolde, direct achter de Katerveerdijk, de winterdijk van de rivier de IJssel. Het Engelse Werk is vanwege de status van voormalig vestingwerk een rijksmonument

STEDELIJK MUSEUM KAMPEN


Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk: de verbinding tussen binnen en buiten: de stad in het museum, het museum in de stad. De vaste collectie van het museum is verdeeld over vier thema’s: water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje (de verzameling Oranjeportretten) Het zijn de pijlers die de stad hebben gevormd tot wat ze nu is. Met prachtige museale stukken en met moderne audiovisuele middelen is een beeld te zien van verleden, heden en toekomst.

MUSEUM DE
FUNDATIE

Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.
Het deed dienst als Paleis van Justitie en bood later onder meer onderdak aan de Rijksplanologische Dienst. In 2004/2005 is het Paleis a/d Blijmarkt naar een ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd tot kunstmuseum. In 2012/2013 is het pand spectaculair uitgebreid. De ellipsvormige opbouw op het dak wordt door Museum de Fundatie zelf ‘Het OOG’, of ‘de Wolk’ genoemd maar nu al circuleren er tal van ander bijnamen: ‘het ei’, ‘de ufo’, ‘de zeppelin’ of ‘het ruimteschip’.

HET LEUKSTE BAKKERIJMUSEUM VAN NEDERLAND

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is met 3 panden en een tunnel onder de straat, het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van ons land.
In dit belevingsmuseum, geschikt voor jong en oud, loopt u door de geschiedenis van brood en banket. Ga terug in de tijd bij de bakdemonstraties in de traditionele takkenbossenoven of neem een kijkje achter de schermen in de moderne bakkerij.

STEDELIJK MUSEUM ZWOLLE

Beleef de rijke cultuurhistorie van Zwolle in het Stedelijk Museum!
Dwaal door het historische Dorstenhuis met weelderige 18e eeuwse stijlkamers en zie de unieke 16e eeuwse keuken die ooit gebruikt werd om voor de familie werd gebruikt om te koken.
Het museum herbergt een uitgebreide collectie textiel, zilver en kunst van onder meer Gerard ter Borch, Hendrick ten Oever en Johan Tischbein.
In de steeds wisselende tentoonstellingen ontmoeten oude en hedendaagse kunst elkaar en laten zien hoe het heden en verleden aan elkaar verbonden zijn.