+31 38 4216031 | CALL NOW >


Points of Interest - Mercure Hotel Zwolle
Mercure Hotel Zwolle Lobby
Mercure Hotel Zwolle Privilege Room
Mercure Hotel Zwolle Breakfast Restaurant
Mercure Hotel Zwolle Bar
Mercure Hotel Zwolle Conference Room
Mercure Hotel Zwolle Bar Terrace
Mercure Zwolle
Check-in datum
Kamers
Check-out datum
Volw.
Kinderen
Ch. age
Ch. age
Volw.
Kinderen
Ch. age
Ch. age
Volw.
Kinderen
Ch. age
Ch. age
Volw.
Kinderen
Ch. age
Ch. age

Mercure Hotel Zwolle City Center

Points of Interest

Waanders In De Broeren: De Mooiste Boekhandel Van Nederland

Waanders In de Broeren wordt door velen de mooiste boekhandel van Nederland genoemd. Gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw net een rijke historie. De moderne inrichting is verweven met de traditionele stijlelementen van de oude kloosterkerk. Zij willen onze bezoekers blijvend verrassen, niet alleen met een steeds wisselende boekencollectie, maar ook met een continu veranderend assortiment cadeauartikelen, lekker eten en drinken of genieten van een lezing, concert of expositie. Dit is niet zo maar een boekhandel maar een belevenis!

Paradijselijke Zintuigentuin in Zwartsluis

In Zwartsluis ligt een klein paradijsje. “Maak even een kleine wandeling en ontdek in de Zintuigentuin een variatie aan planten, vaak in samenspel met allerlei materialen als hout, takken, glas en aardewerk”, vertelt Albert Greveling.De Zintuigentuin is een tuin waar geen toegangsgeld voor wordt gevraagd. Zolang het licht is, hebben liefhebbers vrij toegang. Hier kan iedereen genieten van geuren en kleuren, van vogels en insecten. “Op dit moment is er een onnoembaar kleurenspel met groene tinten, net voor de zomer echt los gaat barsten”, geniet Albert Greveling. Jong en oud kunnen in deze tuin steeds weer iets nieuws ontdekken. Wie kent bijvoorbeeld de pindakaasboom? Of ontdek de vijf meter hoge contrabas en wat daarin groeit en hoe ziet schaafstro er eigenlijk uit en waar werd dat eigenlijk voor gebruikt?

Anton Pieck Museum in Hattem

De tijdelijk expositie “Anton Pieck onbegrensd” van 6 juni t/m 31 oktober 2017 is
een reis met Pieck door vele Europese landen. Veel van het werk op de tentoonstelling is nog nooit eerder geëxposeerd.

Pieck heeft zijn gehele leven gereisd. Vooral in zijn jonge jaren bezocht hij vele landen waaronder België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Engeland, Ierland, de Scandinavische Landen en Marokko. Een van zijn dochters ging in Engeland wonen en trouwde ook met een Engelsman. Voor Pieck natuurlijk reden om vaak naar Engeland te gaan. Van dit land zijn dan ook de meeste tekeningen. Deze tentoonstelling bevat een selectie werken uit deze landen

De Peperbus

De Peperbus of Onze Lieve Vrouwetoren is eigendom van de Gemeente Zwolle. Deze 75 meter hoge toren bezit een beiaard met 51 klokken. De toren is te beklimmen tijdens openings tijden van de basiliek. 236 treden leiden u naar boven. De Peperbus geeft toegang tot de kerk en is klokkentoren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek.
De Peperbus geeft een weids uitzicht over de stad en omgeving. Bij helder weer zijn de silhouetten van Kampen en Hasselt te zien. Met informatieborden op de balustrade worden de belangrijke gebouwen in en buiten Zwolle aangeduid.
De toren kan beklommen worden met maximaal 20 personen tegelijk. Deze toren is het waard om te beklimmen.

Het Engelse Werk

Het Engelse Werk is een park dat rond 1828 werd aangelegd bij de Nederlandse stad Zwolle. Op voormalige vestingwerken werd een ontwerp in romantische Engelse landschapsstijl van waarschijnlijk Hendrik van Lunteren gerealiseerd. Het wandelpark ligt ten zuidwesten van de stad in de buurtschap Spoolde, direct achter de Katerveerdijk, de winterdijk van de rivier de IJssel. Het Engelse Werk is vanwege de status van voormalig vestingwerk een rijksmonument

 

Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk: de verbinding tussen binnen en buiten: de stad in het museum, het museum in de stad.
De vaste collectie van het museum is verdeeld over vier thema’s: water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje (de verzameling Oranjeportretten)
Het zijn de pijlers die de stad hebben gevormd tot wat ze nu is.
Met prachtige museale stukken en met moderne audiovisuele middelen is een beeld te zien van verleden, heden en toekomst.

Museum De Fundatie

Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.
Het deed dienst als Paleis van Justitie en bood later onder meer onderdak aan de Rijksplanologische Dienst. In 2004/2005 is het Paleis a/d Blijmarkt naar een ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd tot kunstmuseum. In 2012/2013 is het pand spectaculair uitgebreid. De ellipsvormige opbouw op het dak wordt door Museum de Fundatie zelf ‘Het OOG’, of ‘de Wolk’ genoemd maar nu al circuleren er tal van ander bijnamen: ‘het ei’, ‘de ufo’, ‘de zeppelin’ of ‘het ruimteschip’.

Het Leukste Bakkerijmuseum van Nederland

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is met 3 panden en een tunnel onder de straat, het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van ons land.
In dit belevingsmuseum, geschikt voor jong en oud, loopt u door de geschiedenis van brood en banket.
Ga terug in de tijd bij de bakdemonstraties in de traditionele takkenbossenoven of neem een kijkje achter de schermen in de moderne bakkerij.

Stedelijk Museum Zwolle

Beleef de rijke cultuurhistorie van Zwolle in het Stedelijk Museum !
Dwaal door het historische Dorstenhuis met weelderige 18e eeuwse stijlkamers en zie de unieke 16e eeuwse keuken die ooit gebruikt werd om voor de familie werd gebruikt om te koken.
Het museum herbergt een uitgebreide collectie textiel, zilver en kunst van onder meer Gerard ter Borch, Hendrick ten Oever en Johan Tischbein.
In de steeds wisselende tentoonstellingen ontmoeten oude en hedendaagse kunst elkaar en laten zien hoe het heden en verleden aan elkaar verbonden zijn.


Werde Fan von uns.Werde Fan von uns.Werde Fan von uns.Werde Fan von uns.Werde Fan von uns.Werde Fan von uns.Werde Fan von uns.
X